Squashin aloittaminen

Pelaamisen aloittaminen on yksinkertaista. Siihen tarvitaan sisätossut, maila ja aloittelijan pallo, jolla peli helpottuu paljon. Alussa voi Talihallilta vuokrata mailan ja pallon, sisäpelikengät on hyvä olla itsellä.

Pelin ideaan pääset kiinni esim. katsomalla kokeneitten peliä. Voit aloittaa pallottelemalla yksin tai kaverin kanssa aloittelijan pallolla. Taitojen karttuessa kannattaa hankkia uusia pelikavereita ja tutustua tarkemmin sääntöihin. Katso lyhennetyt säännöt.

Pelaaminen ei ole iästä kiinni

Squash sopii kaikenikäisille. Moni hurahtaa lajiin jo ensi kerrasta. Kokeilemista helpottaa aloittelija- tai harrastajapallo. Se pomppii kilpapalloa paremmin, joten pelistä tulee heti helpompaa ja vauhdikkaampaa.
 Pidempään pelanneita kannattaa nykäistä hallilla rohkeasti hihasta. Kokeneemmat pelurit opastavat mielellään tulokkaita lajin saloihin. Tule kokeilemaan hauskaa ja vauhdikasta mailapeliä!

Puuttuuko pelikaveri?

Jos kaipaat pelikaveria, ota yhteyttä seuraan, joka järjestää kiintoisia pelitapahtumia, kursseja ja eritasoista yksilö- ja ryhmävalmennusta. Useimmissa seuroissa on ryhmiä 8-vuotiaista alkaen, mutta lajin voi hyvin aloittaa aikuisenakin.
Lajiin voi tutustua/ottaa tuntumaa harjoittelemalla pallottelua yhteen seinään sisällä tai ulkona. Tämä sopii mainiosti toiminnaksi kouluissa ja yleensä lasten leikkeiksi ja peleiksi sekä perheitten yhteiseksi liikunnaksi. Tutustu erilaisiin harjoitteluihin videoilta: www.mailapelit.fi

TUTUSTUJAN
ETU
Ensimmäisellä
pelikerralla saat
veloituksetta käyttöösi
lainamailan ja -pallon
(ei koske padel)

Ohjaus

Squash on monipuolinen ja liikunnallisesti tehokas ja hauska laji, jossa on aina uutta opittavaa. Pääset lajin ”saloihin” parhaiten ohjauksen avulla.

Voit osallistua alkeiskurssille, jossa saat hyvän opin lajin perusasioista, välineistä ja säännöistä. Voit myös ottaa yksityistunteja, joiden avulla kehittyminen on nopeampaa ja yksilöllisempää.

Eritasoista ohjausta ja kursseja squashissa järjestää Talihallissa Helsingin squashkerho ry.

Jo 1/2 tuntia tehoaa ja tuo hyvän olon

Vähän liikuntaa harrastaneella jo 1/2 tuntia squashia pari kertaa viikossa parantaa monipuolisesti fyysistä suorituskykyä.
Vaikka squash on tehokasta, se ei kuitenkaan ole repivää, jos lyöntitilanteisiin menee hyvällä rytmillä ja tasapainoisesti. Urheiluvammoja sattuu squashissa harvoin, mutta harrastus kannattaa silti aloittaa maltillisesti ja jokainen pelikerta verrytellen.