Sulkapallo on hyvä kunto- ja terveysliikuntalaji ja sopii kaikille. Kevyet pelivälineet ja oman tasoinen pelikumppani tuo nopeasti onnistumisen iloa ja kuin huomaamatta kasvattaa kuntoa. Rasitustason säätely on täysin pelaajien itsensä määrättävissä. Kunnon ja osaamisen myötä saadaan lisää tehoa harjoitukseen.

Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt ja monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, jolloin luustoon kohdistuu iskuja monesta eri suunnasta. Pelaajan koordinaatio, tasapaino ja notkeus kehittyvät. Näillä tekijöillä on suuri merkitys osteoporoosin ennalta ehkäisynä. Perinteisten kansatautien ennalta ehkäisyyn sulkapallo on myös erinomainen liikuntamuoto.

Sulkapallon säännöt löydät täältä

Näet sieltä harrastekäyttöön tarkoitetut supistetut säännöt, joiden avulla pääsee nopeasti peliin mukaan sekä pidemään kaavan kautta tehdyt pelisäännöt.

Maila, pallo ja sisäpelikengät

Tarvittavat välineet ovat maila, pallo ja vaaleapohjaiset sisäpelikengät. Hiilikuitumaila painaa n. 85-95 g ja aloittelijan pallona muovinen on hyvä kestävyytensä vuoksi. Taitojen kehittymisen myötä voi siirtyä pelaamaan sulkaisella pallolla, joka painaa vain 5 g. Matalat sisäpelitossut takaavat turvallisen pelin. Harrastaminen on edullista: aloittelija saa käyttökelpoisen mailan n. 30 eurolla ja muovinen pallo kestää useita pelejä. Pelivaatetukseksi käy esim. shortsit tai verkkarit ja t-paita.

> Katso lisää varusteiden valinnasta Suomen Sulkapalloliiton sivuilta.

TUTUSTUJAN
ETU
Ensimmäisellä
pelikerralla saat
veloituksetta käyttöösi
lainamailan ja -pallon
(ei koske padel)

Suomen Sulkapalloliitto logo
Helsingfors Badminton Club r.f. logo
Badminton United