Racketball on squashkentällä pelattava mailapeli, jonka suosio kasvaa jatkuvasti. Peli on helppo aloittaa sekä oppia ja sopii hyvin myös muiden mailapelien pelaajille.

Racketball / Squash 57 – Hieman helpompi versio squashista

Talihallin squashkentillä voi pelata myös racketballia, joka on squashista on kehitetty mailapeli. Nykyiseltä nimeltään se on virallisesti squash 57, mutta nimi racketball elää yhä vahvasti. Uusi nimi viittaa suurempaan palloon, jonka halkaisija on 57 mm.

Verrattuna perinteiseen squashiin racketball on helpompi, turvallisempi ja monesti mielekkäämpi tapa aloittaa laji ja se sopii erinomaisesti varsinkin senioreille ja henkilöille, jotka eivät välttämättä pysty tai halua repiä fyysisesti ihan niin kovaa. Squash 57 on loistava liikuntamuoto myös niille, jotka haluavat polttaa runsaasti kaloreita ja pitää samalla hauskaa. Peli sopii loistavasti myös lapsille.

Pelin säännöt ovat syöttöä lukuun ottamatta samat kuin squashissa. Syötössä palloa pompautetaan lattiassa eikä etuseinän syöttöviivasta tarvitse välittää. Pelin ideakin myötäilee pitkälti squashia, mutta vauhti on huomattavasti rauhallisempi ja pallorallit kestävät usein pidempään. Racketball onkin parhaimmillaan tarkkaa ja taidokasta pallon siirtelyä nurkasta toiseen ja hyökkäyspaikan kyttäämistä.

Racketball-maila on hieman squashmailaa lyhyempi ja lapa taas suurempi. Racketball-pallo on lähes tennispallon kokoinen musta kumipallo, joka pomppii huomattavasti paremmin kuin squashpallo.

Racketball-mailoja on sekä myynnissä että vuokralla. Palloja on myynnissä.
Tervetuloa kokeilemaan, innostut varmasti! Katso Talihallissa toimivan Helsinki Racketball-yhteisön tiedot artikkelistamme ja tule kokeilemaan. Ryhmä toimii joka toinen lauantai.

Katso vauhdikas video ”How To Play Racketball”